Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Løser lærerstreiken

Lærerne og KS har funnet en løsning på krangelen om arbeidstid, ifølge NRK. Dermed kan streiken på skolene ta slutt.

Lærerne og kommunenes organisasjon KS har kalt inn til en presse-konferanse mandag klokka 8.30. De blitt enige om en løsning på arbeidstiden til lærerne. Det er ifølge kanalen NRK.

Lærerne har streiket i to måneder. Over 100.000 elever ved mer enn 200 skoler har fått hele eller deler av undervisningen kuttet. KS ville at lærerne skulle være 7,5 time på skolen fast hver dag. Det var lærerne uenige i. Dermed ble det streik.

Ifølge NRK kan streiken snart være slutt. Lærerne og KS skal ha avtalt at de på hver skole skal diskutere arbeidstid. Blir de ikke enige, skal saken gå til en egen gruppe i kommunen eller fylket. De skal hjelpe med å diskutere arbeidstiden. Blir partene heller ikke enige da, skal lærerne bare fortsette med den arbeidstiden de allerede har.

Søndag snakket Utdannings-forbundets leder Ragnhild Lied med nyhetsbyrået NTB. Hun sa at det ikke hadde vært noen møter mellom lærernes organisasjoner og KS i løpet av helgen. Hans Ole Rian i Musikernes Felles-organisasjon har musikklærere i streik. Han sa søndag at lærerne og KS ikke endret meninger.

Dersom det ikke blir en løsning på streiken nå, tar Utdannings-forbundet ut 850 lærere til i streik. Det skjer fra tirsdag.