Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Må leve med terrorfaren

– Vi må lære oss å leve med terrortrusselen, sa PST-sjefen. Mandag la hun fram vurderingene for 2013. Regjeringen vil lage et nytt senter mot terror.

– Terrortrusselen er her, den vil forbli her og det må vi lære oss å leve med, sa Marie Benedicte Bjørnland tirsdag. Bjørnland er sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST). De la mandag fram sin vurdering av trusselen for 2013.

LES MER HER: Trodde militærleir kunne være mål for terror

PST-sjefen sa at ekstrem islamisme fremdeles er den mest alvorlige trusselen i Norge. Men hun trodde ikke det ville bli noen store endringer i dette bildet i 2013. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

PST er bekymret over at disse miljøene særlig prøver å få med seg unge og sårbare personer. De er også urolige over at flere reiser til land i konflikt og får erfaring med kamper. Bjørnland sa at disse personene lettere kan gjøre noe voldelig etterpå.

LES MER HER: PST varslet om Hussain-uttalelse
LES MER HER: Vil stanse terror-turister

PST-sjefen mener at sikkerheten i Norge ikke er god nok. Nå vil regjeringen lage et nytt, felles senter som skal jobbe mot terror. Senteret skal ledes av Etterretnings-tjenesten i Forsvaret og PST sammen. Det skal være på plass i løpet av dette året. Lovene om sikkerhet skal også endres.

Justisminister Grete Faremo sa også at politiet nå planlegger et beredskapssenter i Oslo. Der skal de spesialtrente politifolkene som rykker ut ved farlige hendelser, politi-helikoptrene og politiets hundepatrulje være samlet.

LES MER HER: Trodde det var krig 22. juli

– Og det er de nasjonale ressursene som politiet råder over, sa Faremo.