Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann etterlyst etter bankran

Politiet leter etter en mann som ranet en bank og truet flere personer. Det skjedde på Fetsund i Akershus torsdag.

En mann med våpen ranet en bank og truet flere personer torsdag ettermiddag. Det skjedde på Fetsund i Akershus. Ingen personer ble skadd.

Meldingen om ranet kom rundt klokka 14.00. Trøgstad Sparebanks filial på Fetsund hadde blitt ranet. Mannen skal også ha brukt et våpen til å rane til seg en bil. Han skal også ha truet en person på et treningssenter.

– I begge meldingene var gjerningspersonen beskrevet som en mann med pistol. Det er derfor trolig snakk om samme person. Det sier politiadvokat Jon Letnes i Romerike politidistrikt.

Han sier han ikke vet hvor mye penger raneren fikk med seg fra banken.

Etter ranet gikk ferden til Spenst treningssenter i Fetsund.

– Mannen på treningssenteret ble tvunget til å kjøre raneren over Fetsundbrua. Han måtte kjøre ham og opp til et sted som heter Kringen. Der stopper sporene etter gjerningspersonen. Men vi har kontroll på bilen og bileier, forteller Letnes.

Han sier det er for tidlig å si hvem raneren er. Den mistenkte beskrives som en mann på 165 til 175 centimeter med nordisk utseende. Det fortalte politiet på en pressekonferanse torsdag.

– Han snakker norsk med østlandsdialekt. Alderen er litt vanskelig å si. Derfor snakker vi om 30 til 50 år, forklarer lensmann Trond Øren i Fetsund. Raneren hadde også skjegg. Han hadde i tillegg en godt synlig bandasje på høyre side av halsen.

– Vi ønsker tips fra publikum som kjenner igjen mannen eller har sett noe.

Politiet har sikret seg bilder av ham fra overvåkings-kameraer. Han var ikke maskert.

Før bankranet tiltvang mannen seg en bil. Han tok bilen fra en kunde utenfor en butikk på Løkenåsen. Denne kjørte han ned til sentrum før ranet.

Raneren forklarte den kvinnelige bileieren at han skulle til Sverige. Det sier butikksjefen til avisa Dagbladet.

– Hun sa også hun skulle dit, og at han kunne sitte på. Men hun måtte noe annet først. Hun hadde sagt hun ikke kunne reise før etter det, forteller butikksjefen. Da tok mannen opp våpenet, og kvinnen gjemte seg i butikken. Der tok de ansatte kontakt med politiet.

En person truet også daglig leder ved Fet Pizza torsdag ettermiddag.

– Noen har vært inne og forsøkt å true til seg en bil. Også der ble det brukt noe som lignet på en pistol. Dette er en stygg hendelse, også sett alene, sier lensmannen.

– Vi jobber nå intenst med denne saken, både inne og ute. Det ble også satt opp veisperringer etter ranet, sier politiadvokaten.