Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mann savnet etter ras i Jølster

En bil er funnet i raset i Jølster i Sogn og Fjordane. En mann er meldt savnet.

Vitner så en bil ble tatt av ras ved Jølstervatnet. Det skjedde tirsdag kveld. En person ble sett i vannet. Men redningsmannskap i båt og helikopter fant ingen. Verken bil eller noen personer. Det var for farlig å lete på land. Onsdag morgen var situasjonen uavklart.

Onsdag ettermiddag ble det funnet en bil der hvor raset kom. Samtidig er en mann meldt savnet. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

En mann i 50-årene er savnet etter jordskredet på Jølster, melder politiet i en pressemelding. En bil ble tatt av jordskredet over fylkesvei 451. Det er ved Årnes i Jølster,

– En mann i 50-årene er meldt savnet. Det er grunn til å tro at han kjørte bilen som ble tatt av skredet. Politiet er i kontakt med og følger opp mannens nærmeste familie, skriver politiet i pressemeldingen.

Avisa VG skriver at det blir mer leting etter den savnede. Det vil trolig skje med helikopter.

– Nå vet politiet at det var en bil i jordskredet. Da fortsetter søket med alle tilgjengelige ressurser, skriver Vest politidistrikt i pressemeldingen.

Det er store jordmasser i vannet. Det gjør søket vanskelig. Men det er bedre vær og bedre lys enn det var tirsdag.

– Det er fremdeles stor rasfare i området. Vi må tas hensyn til sikkerheten til de som søker. Det er ikke forsvarlig å sende ned dykkere eller småbåter tett på land så lenge det er fare for ras. Det sier politiet.

Det kom fem ras ulike steder i Sogn og Fjordane tirsdag. Flere mennesker ble fanget mellom jordras og elver som flommet. Noen måtte overnatte i bilene sine. Det er også blitt skader på vei og bygninger. Fortsatt er mange veier stengt. Blant dem er E39. Det er hovedveien gjennom Sogn og Fjordane. Flere mennesker er isolert som følge av dette. Veien vil ikke åpnes igjen onsdag. Det sier Statens vegvesen.