Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mener ledelsen snakker for lite om metoo før julebordene

Ledelsen gjør lite mot seksuell trakassering på julebordene. Det mener åtte av ti i en ny undersøkelse.

Snart er det tid for julebord. Alkohol og festligheter gjør at grenser blir borte for folk. Da kan det skje at folk får uønsket seksuell oppmerksomhet. Det kan også være trakassering.

For to år siden ble kjent at dette var et stort problem. Mange fortalte historier om hva som hadde skjedd dem. Historiene ble delt med knaggen #metoo.

Nær åtte av ti opplever at ledelsen gjør lite seksuell trakassering opp mot julebordsesongen. Det viser en undersøkelse.

– Det er grunn til å slå alarm. Det er to år etter metoo. Det ser ikke ut til at norske ledere har lært. De har et soleklart ansvar for å beskytte sine ansatte, sier Anniken Hauglie til avisa Dagbladet. Hauglie er arbeids- og sosialminister .

Undersøkelsen er gjort av Kantar på vegne av NHO Reiseliv. 78 prosent svarer at seksuell trakassering er et tema ledelsen har lite fokus på i tilknytning til julebordet på jobben.

Nå skal det bli lettere å snakke om metoo. Det kommer et eget samtale-verktøy. Det er laget i samarbeid mellom partene i arbeidslivet, Arbeidstilsynet og Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Verktøyet kalles «Sett strek». Det er laget som en quiz. Ledere og folk som jobber i bedriften kan sammen gå gjennom 12 ulike dilemmaer. Alle dilemmaene er knyttet til seksuell trakassering. Det finnes flere alternative svar. De skal hjelpe folk til å snakke om hva som er greit i eget arbeidsmiljø-

– To år etter metoo er det ingen ledere som lenger kan si at de ikke visste, sier Hauglie.

Vet du hvordan du varsler om seksuell trakassering? Les mer her.