Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mindre engelsk på yrkesfag

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen vil at undervisningen på yrkesfag skal bli mer praktisk. I tillegg blir det mer norsk og mindre engelsk.

Elever som velger yrkesfag på videregående skole, skal ha flere timer i norsk. Det sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen

– Elevene skal bli flinkere i norsk. Vi vil styrke opplæringen i å lese og skrive. Elever på yrkesfag skal nå ha dobbelt så mange timer i norsk som i engelsk, sier Halvorsen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Onsdag presenterte hun nye forslag. Hun mener forslagene vil gjøre yrkesfagene bedre. Hun vil også at det skal bli mindre teori og mer praktisk opplæring. Endringene skal trolig gjelde fra høsten 2012. De elevene som sliter med å komme seg gjennom utdanningen, skal få mer oppfølging.

Kunnskapsministeren vil at yrkesfag skal få høyere status. Det vil hun gjøre i samarbeid med arbeidslivet. Hun ønsker seg også flere læreplasser. Hun vil at skolene skal samarbeide med bedrifter. Det er for å gi et tilbud til elever som ikke får læreplass. De kan få et tilbud på skolen isteden.