Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Morna, Jens!

Siv Jensen er klar for å gå i forhandlinger med de andre borgerlige partiene om regjering. Hun varsler at Fremskrittspartiet er tøffe i forhandlinger.

– Dette har jeg gledet meg til å si. Morna, Jens, sa Siv Jensen da hun kom til sine egne på Fremskrittspartiets (Frp)s valgvake. Det var rett over klokken 22.35 mandag kveld.

– Vi kom fra 11,4 prosents støtte i valget i 2011. Vi er landets tredje største parti som det ser ut til nå. Det ser også ut at vi gjør det tredje beste valget i Frps historie, sa Frp-lederen.

Partiet får omtrent 16 prosent av stemmene i Stortingsvalget. Det viser de siste prognosene fra Statistisk sentralbyrå (SSB). En prognose er en foreløpig beregning. Den er laget ut fra stemmene som er telt opp til nå.

Jensen sa at partiet har de tøffeste velgerne og de tøffeste tillitsvalgte, folkevalgte og vaffelstekerne.

– Men jeg skal dele en hemmelighet med dere. Jeg tror vi har den tøffeste forhandleren også, sier hun.

Det er første gang at Fremskrittspartiet får muligheten til å være en del av en regjering,

– For første gang i Frps historie skal vi sette oss ned og forhandle en regjeringsplattform. Men kjenn på det. Det er mye ansvar i det, sa Jensen.

– Vi har sagt at vi skal sette et ordentlig fotavtrykk på den plattformen. Bare sånn får vi viktige gjennomslag for viktige løsninger fra Fremskrittspartiet. Og det har velgerne sagt at de vil ha, sa hun.

Jensen varslet også at de må gjøre avtaler med de andre partiene.

– Vi må gi, for å få. Vi må finne gode løsninger. Alle må synes, og alle må få gjennomslag. Klarer vi det, så får vi dette til, sa hun.