Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Mulla Krekar må vente

Det er ikke bestemt om mulla Krekar må flytte til Sør-Trøndelag.

Mulla Krekar får ennå ikke vite om han må flytte til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Saken blir ikke avgjort før tidligst neste uke. Det sier Borgarting lagmannsrett til nyhetsbyrået NTB.

Politiet vil ikke at Krekar skal bo i Oslo. De vil flytte ham med tvang til Kyrksæterøra. Men mulla Krekar ønsker å bo i hovedstaden. Derfor har han klaget på det politiet har bestemt.

Krekar kom ut fra fengsel 25. januar. Han sonet en dom for trusler. Mulla Krekar kom til Norge i 1991 som flyktning. Han ledet den islamistiske opprørsgruppen Ansar al-Islam fram til 2005.

For 12 år siden ble det bestemt at han skulle utvises fra Norge. Men Norge har ikke kunnet sende Krekar tilbake til Irak. Der kan han få dødsstraff.

Nå bor Krekar i Oslo. Det får han lov til mens Borgarting lagmannsrett bestemmer om han skal til Sør-Trøndelag, eller ikke. Politiet liker ikke at han er i Oslo i minst én uke til.

– Vi mener at han ikke skal være her. Men det er viktig at saken blir behandlet riktig, sier Vegard Rødås til Adresseavisen. Han jobber i Oslo politidistrikt.

LES MER HER: Krekar kan tvinges til Sør-Trøndelag

LES MER HER: – Morna Siv

LES MER HER: Krekar blir foreløpig i Oslo

LES MER HER: Europarådet følger Krekar-saken

LES MER HER: Krekar til Sør-Trøndelag

LES MER HER: – Vil gi Krekar meldeplikt