Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nå starter valgkampen

Valgkampen starter i Arendal denne uka.

Valgkampen starter i Arendal denne uka. Politikere og mennesker fra samfunnslivet inntar byen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Tror Ap blir størst i valget

Over 100 debatter og arrangementer er planlagt. Arendal blir sentrum for norsk politikk og debatt i ei uke.

– Arrangementet var stort i fjor også, men årets utgave er minst fem ganger større, sier Øystein Djupedal til NTB. Han er fylkesmann i Aust-Agder og leder av programkomiteen for Arendalsuka.

Flere partier har lagt åpningen av valgkampen til Arendal. Det blir taler, debatter, kulturinnslag og konserter fra morgen til kveld.

LES OGSÅ: Lovet 12.000 sykehjemsplasser

Onsdag blir det debatt mellom lederne i ungdoms-partiene. Fra torsdag blir det tett program. Thorbjørn Jagland skal snakke om menneske-rettigheter og ytringsfrihet i Europa.

Nobelpris-vinner Rajendra Pachauri skal diskutere klima med andre kjente fjes innen miljø. Lørdag skal kjente kvinnelige politikere snakke om kvinner og politikk. Det gjør de fordi vi i år feirer stemmeretts-jubileum. I år er det 100 år siden kvinner fikk rett til å stemme i Norge. Kristin Clemet, Kristin Halvorsen, Siv Jensen og Trine Skei Grande skal snakke om egne erfaringer om kvinners plass i politikken.

Det blir en egen politisk gate i sentrum av Arendal. Det blir rundt 90 boder fra organisasjoner og partier.

Arrangementet avsluttes med en helsedebatt tirsdag neste uke. Debattene blir overført direkte til nett.