Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi

En russer er tiltalt for å ha forsøkt å drepe to personer i en matbutikk. Han nektet straffskyld i Oslo tingrett tirsdag.

En 20 år gammel russer er tiltalt for to forsøk på drap. Drapsforsøkene skjedde i en Kiwi-butikk i Oslo i januar. Mannen nektet straffskyld i Oslo tingrett tirsdag.

Han svarte nei på begge punkter i tiltalen. De gjelder forsøk på drap på en kvinne og på en mann.

Russeren var ifølge tiltalen psykotisk under angrepet. Marit Formo er statsadvokat. Hun sa at hun vil be om at mannen dømmes til tvungent psykisk helsevern. 20-åringen bor for tiden på det psykiatriske sykehuset Dikemark.

En 26 år gammel kvinne fikk livstruende skader. Det skjedde da russeren stakk henne i ryggen med kniv. Kort tid etter forsøkte russeren å drepe en mann inne i butikken. Han prøvde flere ganger å stikke ham med kniv. Det står det i tiltalen. Mannen gjorde kraftig motstand. Han kom seg unna uten å bli truffet av kniven.

Ola Lunde er russerens forsvarer. Etter knivstikkingen sa han at det var mistanke om at russeren har lidelsen schizofreni.

Polititets sikerhets-tjeneste etterforsket først saken som terror. Men de droppet siktelsen for terror i februar.

20-åringen kommer fra den russiske republikken Basjkortostan. Det ligger like vest for Kasakhstan. Han kom til Norge fra Sverige dagen før angrepene.

Oslo tingrett har satt av fire dager til behandlingen av saken.