Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Norwegian-streik avlyst

Flyselskapet Norwegian er enig med de ansatte om en avtale. Dermed blir det ingen streik.

Flyselskapet Norwegian har vært i konflikt med de ansatte. Det har kranglet om lønn og arbeidsavtaler. Det var varslet at mange danske ansatte skulle tas ut i streik. Men mandag ble Norwegian enige med arbeidstaker-organisasjon Parat. Dermed er streiken avblåst, skriver nyhetsbyrået NTB.

De kabinansatte er blitt enige med arbeidsgiver om felles struktur på tariffavtalene for Norge og Danmark, opplyser Kabinforeningens leder Marit Lindén.

Hans-Erik Skjæggerud er leder i Parat. Han sier han er glad Norwegian og Bjørn Kjos nå har undertegnet en avtale som svarer på kravene fra kabinforeningen.

– Vi har fått tariffavtaler som gir en felles overbygging for Norge og Danmark, sier Skjæggerud.

Faren for strek har påvirket Norwegian. Færre har kjøpt flybilletter den siste tida. Selskapet har vært nødt til å avlyse flere flyreiser, skriver avisa Aftenposten.

-Streiketruslene som har hengt over Norwegian i flere uker. Det har gjort atfolk har bestilt færre billetter. Vi må derfor beklageligvis redusere flyprogrammet denne uken. Det gjelder hovedsakelig på norsk innenriks, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til Aftenposten.

Det betyr at flyreiser blir avlyst og passasjerer flyttet over på andre flyginger. Mandag formiddag var 17 flyginger innstilt fra Oslo Lufthavn, skriver avisa.