Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Nyt godværet – snart blir det borte

Godværet på Østlandet varer ut fredag. Så blir det kaldt igjen.

Det varme og gode været etter påskeferien varer ikke evig. Fredag kan du nyte siste rest av forsmaken på sommeren om du bor på Østlandet. I helgen blir det kaldere østafjells, mens det snur til det bedre i Nord-Norge.

Ikke utsett grilling og uteaktiviteter til helgen, anbefaler meteorologene. Fønvind har gitt unormalt høye temperaturer de siste dagene. Det gjør det også fredag. Men så er det trolig stopp.

– Østafjells blir det en grei dag fredag. Det blir høye temperaturer og sol. Lørdag kommer det inn en front her også. Den gir skyer og noe nedbør på ettermiddagen. Det blir også litt kaldere i helgen, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Men det blir ikke voldsomt mye kaldere.

– Nei, det ser ikke ut som om det er noen kulde på vei. Det blir ikke så varmt som det har vært denne uken, men mer mot normalen framover. Rundt 10 grader. Det er vanlig makstemperatur på denne tiden av året, forklarer Moxnes.

I Nord-Norge kan en derimot vente seg bedre tider. Der vil det fortsatt være dårlig vær fram mot helgen før det snur noen steder. Særlig Nordland får kjenne på lavtrykkene før helga kommer. Så blir det bedre.

– Vi har en aktivitet som for det meste preger Nordland. Ganske hissige lavtrykk som kommer inn mot kysten og gir vind opp mot liten storm. Det blir heller ikke de altfor høye temperaturene. Spesielt i innlandet fryser det på om natta, sier Ida Fossli,. Hun er vakthavende meteorolog i Tromsø.

Hun har samtidig noen oppmuntrende ord. Det gjelder for eksempel til dem som vil se kampen mellom fotball-lagene Bodø/Glimt og Molde lørdag. Den er på Aspmyra i Bodø.

– Det ser ganske bra ut på lørdag. I helgen blir det bedre vær, men det kan komme et nytt lavtrykk mot Nordland utover søndagen.

Også Trøndelag og Møre og Romsdal opplever et utfordrende vær. Men det verste skal være over i løpet av fredag kveld. Yr.no har sendt ut et OBS-varsel for fylkene på grunn av kraftig vind. Vinden på Nordvestlandet vil fra natt til fredag vil øke til liten storm utsatte steder og i fjellet. Nær Stadt blir det full storm. Trøndelag kan i samme periode vente seg full storm på utsatte steder.

Det blir for øvrig temperaturer fra rundt fem grader og oppover på Vestlandet og i Trøndelag utover uken. Særlig lørdag kveld. I starten av neste uke vil det komme mer nedbør i vest.