Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Øygard fikk nei av Høyesterett

Rune Øygard får ikke anke spørsmål om skyld i overgrepssaken mot ham.

Rune Øygard var tidligere ordfører for Arbeiderpartiet i Vågå kommune. Han ble dømt for å ha hatt sex med en mindreårig jente. Først ble han dømt i tingretten til fengsel i fire år. Øygard anket til lagmannsretten. Der ble han dømt til fengsel i ett år og tre måneder.

LES MER HER: Dømt til ett år og tre måneders fengsel

Øygard anket saken videre til Høyesterett. Det er den øverste retten. Nå har Høyesteretts ankeutvalg sagt nei til at saken skal behandles på nytt i lagmannsretten. Det kunne skjedd hvis Høyesterett fant feil i behandlingen av saken.

Men nå blir altså dommen om at Øygard er skyldig stående.

– Han er skuffet over at Høyesterett ikke vil behandle anken over saksbehandlingen. Han vil uansett ikke slutte å kjempe. Han vil prøve å overbevise folk om at han er uskyldig, sier Øygards forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen.

LES MER HER: Anker saken mot Vågå-ordfører

Men straffen til Øygard kan fortsatt bli endret. Høyesterett sier ja til at den anken behandles. Det var aktor som først anket straffen. Han vil ha lengre straff. Øygard anket også straffen. Han mener den bør være kortere.

Ankeutvalget har også bestemt at jentas anke ikke er godkjent. Hun anket det sivile kravet om erstatning til Høyesterett. Jenta fikk erstatning på 120.000 kroner. Advokaten hennes, Nina Braathen Hjortdal, mener jenta burde fått 260.000 kroner.