Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Partene i lærerstreiken skal møtes igjen

Lærerne og arbeidsgiver ble sent mandag kveld enige om å møtes igjen.

Utdanningsforbundet KS møttes mandag hos Riksmekleren. De er partene i lærerstreiken. Utdanningsforbundet er fagforeningen til lærerne. KS representerer kommunene som arbeidsgiver. Riksmekleren har som oppgave å få partene til å bli enige. På møtet skulle de sjekke om det fortsatt var grunnlag for å snakke sammen. Møtet ble avsluttet sent mandag kveld. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

– Møtet ble avsluttet. Vi fant ut at det er grunnlag for å sette i gang noen prosesser. Partene begynner å snakke sammen. Det er det eneste jeg kan si nå. Det sa Ragnhild Lied til nyhetsbyrået NTB mandag kveld. Hun er Utdanningsforbundets forhandlingsleder.

Hun ville ikke si noe mer om hva hun mente med «prosesser».

Men Riksmekleren forteller mer om møtet.

– Det var en god dialog som gir grunnlag for videre samtaler. Meklingssaken er vanskelig. Og det tar tid å behandle den på en forsvarlig måte, sier Riksmekleren.

Parten og meklerne ble derfor mandag kveld enige om at de skal møtes på nytt.

– Vi vil bruke tirsdag og onsdag til møter. Det er mellom meklerne og partene etter behov. Det er meklerne og partene enige om, det sier Riksmekleren.

Partene er også enige om å holde neste fellesmøte torsdag klokka 10.00.

Per Kristian Sundnes er KS' forhandlingsleder. Mandag kveld sa han lite til NTB.

– Dette er ikke over, sa Sundnes.

Det er trolig Sundnes som kan komme med en løsning på streiken. Det er et nytt tilbud om avtale om arbeidstid for lærerne.

KS og Utdanningsforbundet ble mandag 26. mai enige om en ny avtale for arbeidstid for lærerne. Men mesteparten av medlemmene i Utdanningsforbundet sa nei til avtalen. Det ble klart i en avstemning før sommeren. Dermed tok Utdanningsforbundet ut 36 lærere i streik 1. juli. Det var ved Rothaugen skole i Bergen.

Utdanningsforbundet trappet opp streiken mandag denne uka. Nå er 5.500 lærere i ungdomsskoler og videregående skoler i streik. Noen skoler starter opp onsdag og torsdag denne uka. Men de aller fleste steder er det ikke skolestart før mandag i neste uke. Det går streiken fortsatt ikke ut over elever.

LES MER HER: Tar ut 5.500 lærere i streik

Tre mindre lærerforbund sa nei til Riksmeklerens forslag allerede i mai. Det gjelder Norsk Lektorlag (NL), Skolenes landsforbund (SL) og Musikernes Fellesforbund (MF). De har tatt ut noen av sine medlemmer i streik. De varsler også at flere medlemmer tas ut i streik når skolen starter.

I Oslo blir det uansett ingen lærerstreik. Årsaken er at byen er et eget tariffområde. Der har lærerne har stemt ja til avtalen de har gjort med arbeidsgiver.