Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet ber om flere millioner

Politiet i Oslo innrømmer at de har et problem med gjengene. Nå ber de om mer penger neste år for å gjøre noe med det.

Politimesteren i Oslo mener politidistriktet må få mer penger til politifolk. Ellers vil de måtte kutte i andre ting de bruker penger på.

– Vi snakker om mange titalls millioner kroner for å kunne håndtere dette over tid, sier Hans Sverre Sjøvold til avisa VG. Han er politimester.

Han forklarer at de må ta politifolk ut av vanlige oppdrag.

– Vi må rett og slett bare passe på disse områdene hvor det er kritisk, sier han.

I år har politiet i Oslo fått 30 millioner kroner ekstra. Disse pengene skal brukes til å håndtere kriminaliteten i Holmlia og Oslo Sør. VG sier at det kommer 41 ekstra politifolk som skal jobbe med dette. Totalt skal det ansettes 127 personer etter at politiet fikk mer penger.

Klar Tale har tidligere skrevet om problemene på Holmlia. En ung mann ble skutt mellom blokkene. Barn og unge kom til rett etterpå.

Justisministeren vil ikke love mer penger i 2019. Men Tor Mikkel Wara (Frp) sier han vil følge med på hvordan politiet bruker pengene sine framover.

Politiet i Oslo vil slite dersom de ikke får mer penger neste år. Det mener politimesteren.

– Jeg har en mengde penger som jeg er forpliktet til å holde meg til. Det vi har nå er for lite. Det gjør at vi må endre på politifolk internt i distriktet. Det vil få følger for noe. Det må vi være ærlige og si, sier Sjøvold.

Han forklarer at de må styrke politipatruljene i øst.

– De patruljene må jo tas fra et sted, sier han.