Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet drar ut til korona-oppdrag

Ikke alle følger reglene for å hindre smitte med korona. Politiet i Vest har rykket ut til over 300 oppdrag.

I Innlandet politidistrikt står politi og Heimevern langs grensa til Sverige. Folk sniker seg langs stier og på grusveier. Andre kjører til bensinstasjoner over grensa. Men besøker du Sverige nå, må du to uker i karantene. Og du kan få bot om du drar dit.

– Vi har sett den siste tida at de tar både sykkel, moped og beina fatt. De bruker gamle veier. De finnes det mange av i dette området, sier politimennene Kristian og Vegard til NRK.

De siste tre ukene har politiet i Innlandet skrevet ut 16 anmeldelser. Noen har brutt loven om smittevern. Andre har brutt reglene om karantene. Politiet har gitt seks bøter, ifølge NRK. Politi-direktoratet har foreløpig ingen oversikt hvordan det er i resten av Norge.

I Vest politidistrikt har politiet også hatt det travelt. Politiet skal blant annet passe på folk i Bergen. Politiet der har registrert 342 oppdrag knyttet til korona-reglene. Det er fra 12. mars og ut måneden.

Til vanlig har politidistriktet mellom 150 og 250 oppdrag hvert døgn, skriver avisa Bergens Tidende.

Regjeringen har kommet med nye lover og regler på kort tid. Årsaken er korona-viruset. Myndighetene vil hindre smitte. Derfor er det blant annet forbudt å dra på hytte utenfor egen kommune.

38 av politiets oppdrag har handlet om folk på hytter. 62 gjelder brudd på karantene. 60 oppdrag skjer etter tips om folk som er for nær hverandre. Eller har hatt fest.

Politiet har ikke alltid gjort noe med situasjonen. De har gitt bot bare en gang. En person var smittet med korona. Personen dro på fest. Personen fikk 20.000 kroner i bot.