Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet pågrep etterlyst kvinne

En kvinne ble etterlyst etter kapringen av en ambulanse. Hun ble pågrepet tirsdag ettermiddag. En mann er siktet for forsøk på drap.

En kvinne ble etterlyst etter at en mann kapret en ambulanse på Torshov. Hun er pågrepet, skriver nyhetsbyrået NTB ved 16.15-tiden.

Politiet hadde en pressekonferanse tirsdag klokken 16.15.

– Kvinnen ble pågrepet på Sandaker senter, sier politiet.

Politiet vet ikke noe om hvorfor mannen og kvinnen tok ambulansen. Begge to er kjent av politiet fra før. Begge er fra Østlandet.

Den pågrepne mannen er siktet for drapsforsøk, ifølge politiet. De mener at han bevisst prøvde å kjøre på folk med ambulansen.

Tirsdag stjal en mann med våpen en ambulanse. Det skjedde på Torshov i Oslo. Mannen kom trolig fra en bil som krasjet og havnet på taket. Så kapret han en ambulanse som kom til stedet, ifølge kanalen NRK. Flere ble påkjørt eller måtte kaste seg unna ambulansen.

Politiet fikk til slutt stansen ambulansen. En mann ble pågrepet. Samtidig ble en kvinne etterlyst.

– Hun var innblandet i kollisjonen der en bil havnet på taket, sa Tor Grøttum til nyhetsbyrået NTB tidligere tirsdag. Han er operasjonsleder i politiet.

Kvinnen har en relasjon til den pågrepne mannen, ifølge Grøttum. Politiet anslo at hun kunne være farlig.

– Den pågrepne mannen hadde våpen. Så kvinnen kan også ha våpen. Det er ikke noe nå som tilsier at hun er farlig for dem rundt. Men vi kan ikke utelukke at hun kan være det, dersom hun blir presset. Derfor oppfordrer vi publikum til å ta kontakt. Det er dersom de ser henne, sier Grøttum.

Politiet la ut en beskrivelse av kvinnen på nettsamfunnet Twitter.

– Vi søker etter en navngitt kvinne. Hun har følgende beskrivelse: lys i huden, 165 centimeter. Litt krøllete brunt hår. Hun har på seg sort jakke, ser ruset ut. Kvinnen er sist sett på Rosenhoff, skriver politiet.

De ba om at folk ringer politiet på 02800 med én gang. Det var dersom de ser kvinnen.

Alle politifolk i Oslo bærer tirsdag ettermiddag våpen. Det sier politiet i en melding til pressen.