Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Politiet vet fortsatt ikke hva som skjedde med Anne-Elisabeth

Lørdag er det to år siden Anne-Elisabeth Hagen ble borte. Politiet har ingen andre mistenkte enn ektemannen.

28. april 2020 ble Tom Hagen pågrepet. Han ble siktet for å ha drept kona Anne-Elisabeth Hagen. Eller for å ha hjulpet til. Politiet hadde etterforsket forsvinningen i ett og et halvt år. Så mente de at ektemannen må være den skyldige.

Hagen ble holdt ti dager i varetekt. 8. mai ble han løslatt av Eidsivating lagmannsrett. Retten mente at det ikke var grunn nok til å mistenke ham for drap. Høyesterett avviste politiets anke. Siden har Hagen vært en fri mann.

70 år gamle Tom Hagen er bygnings-ingeniør, gründer og far til tre barn. Han har en formue på omtrent 1,9 milliarder kroner. Den har han bygget opp ved å utvikle eiendommer. Og gjennom strømselskapet Elkraft.

Lørdag 31. oktober er det to år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant. Hun ble borte fra parets enebolig i Sloraveien på Lørenskog. Historien startet som en mulig bortføring. Noen krevde løsepenger i en lite kjent kryptovaluta. Det er digitale penger. Nå ser saken mest ut som en draps-etterforskning som har gått galt.

Forrige uke fant politiet ut hvem den såkalte hette-mannen var. De hadde etterlyst mannen siden i sommer. Det var en mann som var på en overvåkings-video. Men mannen hadde ikke noe med saken å gjøre.

I august i fjor viste politiet et avtrykk av en skosåle. Heller ikke dette førte til at saken ble løst. Det gjorde heller ikke et brev på fem sider. Brevet lå igjen i huset da Anne-Elisabeth var blitt borte.

Tom Hagen sier han ikke har noe med saken å gjøre. Det samme mener de tre barna hans.

«At politiet tror at det er et drap, betyr ikke at det er riktig.» Det skriver Ståle Kihle i en melding til pressen. Han er bistands-advokat for barna til Hagen.

De forstår at det er nødvendig å etterforske også familien i en sånn sak, skriver kanalen TV 2. Men de mener det er feil å sikte Tom Hagen.

«De vet at han er uskyldig. Det har de visste hele tiden», står det videre.

15. juni lovet familien 10 millioner kroner i dusør. Det var for opplysningen som førte til at kvinnen ble funnet. Da kom det inn over 100 tips. Tom Hagen skal også ha prøvd å komme i kontakt med de som skal ha presset ham for penger. Det sier Svein Holden. Han er Hagens forsvarer.

Hagen har nektet å bli avhørt av politiet etter at han ble løslatt. Det er etter råd fra Holden.

Etterforskerne ønsker å avhøre Hagen. Men han har rett til å nekte, sa Agnes Beate Hemiø til Dagbladet tirsdag. Hun er politiinspektør.

Politiet tok over huset til Hagen i Lørenskog. De tok også over hytta hans på Kvitfjell. De skulle gjøre tekniske undersøkelser på eiendommene. Men Hagen fikk både huset og hytta tilbake igjen.

En mann i 30-årene ble pågrepet 7. mai. Han skal kjenne Hagen. Mannen ble siktet for drap eller for å ha hjulpet til. Han kan mye om IT og krypto-valuta, ifølge politiet. To dager senere ble mannen løslatt etter avhør. Han er ikke lenger siktet for drap. Men for å ha hjulpet til med å bortføre Anne-Elisabeth Hagen.