Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Prøver å finne årsaken til at det smalt

To eksperter på sprengning jobber med å finne årsaken til ulykken på Geilo onsdag. De tre døde jobbet for samme firma.

Politiet fikk torsdag inn to eksperter på sprengning. De skal finne ut hvorfor det smalt på Geilo i Buskerud onsdag. Arbeidere jobbet med å lage en ny undergang under toglinja. Men noe gikk galt. Matter som sikrer mot sprut av stein, skulle legges på. Men før det skjedde, eksploderte det. Tre personer døde. To ble skadd.

De døde jobbet alle for firmaet Årstein Jensen Fjell-sprengning i Kongsberg.

«Det er med dyp sorg vi sier at vi har hatt en dødsulykke på et av våre anlegg på Geilo. De tre døde var ansatt hos vår under-entreprenør Årstein Jensen Fjellsprengning AS», skriver firmaet T. Engene i en pressemelding. T. Engene styrte arbeidet på Geilo. De sier at de tenker på familiene og kollegene til de døde.

LES MER HER: Forferdet over at tre døde

Riksvei 7 og jernbanen er fortsatt stengt på Geilo. Politiet sjekker om det er noe sprengstoff i området. De kunne torsdag ettermiddag ikke si sikkert når vei og jernbane åpnes igjen. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Tre polske arbeidere ble truffet av små steiner i eksplosjonen onsdag.

– Vi og en annen sto oppe på et stillas i rett linje til eksplosjonen. En annen sto på bakken under oss, sier arbeideren Artur Kurek til avisa Bergens Tidende.

– Vi var i sjokk. Men jeg så at det var noen som tok opp telefonen og ringte politiet, sier Kurek.

Først torsdag formiddag fikk arbeiderne tilbud om hjelp.

LES MER HER: To døde i eksplosjon

55 personer er skadd og åtte er døde i ulykker med sprengstoff. Det er siden år 2000, viser tall fra Direktoratet for samfunns-sikkerhet og beredskap (DSB). Siden 2000 har butikker solgt dobbelt så mye sprengstoff som før.

Sist noen døde i en slik ulykke, var i 2005.