Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Regnet øser ned i vest

Det har regnet mye i Rogaland og i Hordaland i natt. Og mer regn blir det, advarer meteorologene.

I Rogaland regnet det 72,5 millimeter nedbør i Vats i Vindafjord. Det var fram til fram til midnatt natt til onsdag. Nesten like mye nedbør ble det meldt på Gullfjellet i Bergen. Fossmark fikk 70,7 millimeter og Etne 79,4 millimeter nedbør tirsdag.

– Noen målestasjoner har imidlertid hatt over 100 millimeter, sier Lars Andreas Selberg til nyhetsbyrået NTB. Han er meteorolog ved Meteorologisk institutt.

I både Rogaland og Hordaland fortsatte det å regne hele natten. I Vats i Vindafjord har det regnet hele tiden. Bare i timen fram til klokken 7 ble det målt 5,7 millimeter.

Noen steder var veiene oversvømt allerede tidlig tirsdag, skriver kanalen NRK.

Regnet beveger seg etter hvert nordover.

– Det blir mer regn i Sogn og Fjordane i kveld og tidlig torsdag, sier Selberg.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har varslet fare for flom, jordskred og snøskred. Det er på grunn av det voldsomme regnværet. For indre deler av Rogaland og Hordaland er varselet på oransje farenivå. Det er det nest høyeste.

– Det har kommet opp mot 80–130 millimeter regn enkelte steder fra tirsdag til onsdag morgen. Vannføringen har dermed steget kraftig i elver og bekker i området. Det er ikke registrert nye hendelser i natt, opplyser NVE i en rapport onsdag morgen.

Et lavtrykk er på vei mot Vestlandet. Det fører med seg sterk vind. Det vil folk merke utover onsdagen.

– I dag er det ganske rolig vind. Men torsdag vil trolig vinden øke til stiv kuling langs kysten i sørvest. Om kvelden blir det muligens sterk kuling. Langs kysten ser det ut til å bli enda kraftigere vind. Men foreløpig er dette ganske usikkert, sier Selberg.

Se hvor mye det har regnet i Rogaland og Hordaland:

 

 

Det regner mye ved Furubergfossen i Hordaland:

REGN: Det regner mye i Hordaland. Her ved Furubergfossen ved fylkesevei 551. Foto: Skjermdump / Statens Vegvesens webkamera