Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Røe Isaksen er smittet

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen er smittet av korona-viruset. Barne- og familieministeren er i karantene.

– Jeg føler meg i god form. Jeg har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra. Men jeg er i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til nyhetsbyrået NTB. Han er arbeids- og sosialminister.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene. Jeg har også fulgt rådet om å holde avstand til folk, sier Røe Isaksen. Han mener at han er et eksempel på hvorfor reglene må følges. Det at han er i god form, viser at de med milde symptomer bør holde seg hjemme.

Les mer: Du bør bli hjemme om du er forkjølet

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet. Så dro jeg rett hjem, sier Isaksen.

Flere i regjeringen må være hjemme. Kjell Ingolf Ropstad er barne- og familieminister. Han er i karantene. Han hadde et møte med Røe Isaksen på fredag, skriver NTB. 

– Jeg var i et møte med Torbjørn Røe Isaksen på fredag. Det gjør at jeg nå må i karantene en uke fremover, sier Ropstad.

– Jeg føler meg frisk. Heldigvis har vi god mulighet for å jobbe hjemmefra. Jeg vil fortsette å lede departementet derfra, skriver han.

Les også: Svarte på spørsmål fra barna

Erna Solberg er statsminister. Hun er ikke i karantene. Hun har ikke hatt nær nok kontakt med de som er smittet. Derfor slipper hun karantene.

Minst to stats-sekretærer er smittet med korona. De ene er stats-sekretæren til Røe Isaksen. Den andre er stats-sekretæren til Solberg.