Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Rolig vær til advent

Det blir en rolig start på advent når det gjelder været. Unntatt i nord.

Den første uken i advent er rett rundt hjørnet. Været i Norge vil holde seg rolig de kommende dagene. Med unntak av Nord-Norge.

Onsdag er det kraftige snøbyger og sterk kuling i Troms og Finnmark. Norges vassdrag- og energidirektorat (NVE) har sendt ut varsel. Det er stor fare for snøskred i nord.

– Mens andre steder i landet er det roligere, sier Aslaug Skålevik Valved. Hun er vakthavende meteorolog.

Ifølge Valved trekker lavtrykket mot nordøst. Likevel er det ventet nedbør på Østlandet både onsdag og torsdag. Men også lenger sør.

– Også i Agder er det ventet snø i morgen, sier Valved.

Neste uke går vi inn i den første adventsuken. Mange steder i landet vil de første juletrærne bli tent. Valved sier det er altfor tidlig å si noe om juleværet. Men hun sier at det fram mot helgen vil gå et skille i vest. Det er mellom nord og sør for Sognefjorden.

– Nord for Sognefjorden vil det være snøbyger. Det gjelder oppover til Trøndelag og hele veien til Nordland. Sør for fjorden vil det være finere vær og rolige vindforhold, sier hun.

Natt til lørdag og fram mot søndag vil det komme kalde luftstrømmer langs kysten av Vestlandet. Fra lørdag ventes det nedbør i store deler av landet. Men ikke østafjells. Vestlandet vil også ha mer lavtrykk i begynnelsen av neste uke.

Vintertemperaturene er i ferd med å komme over store deler av landet. Onsdag er Oppland og Finnmark landets kaldeste fylker. Der er det registrert temperaturer på -25 enkelte steder.

– Generelt vil det bli kaldere framover, sier Valved.