Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Scandic Norge kutter 1.000 jobber

Hotellkjeden Scandic Norge kutter omtrent 1.000 jobber i Norge. Årsaken er dårlig økonomi som følge av korona-krisen.

Hotellkjeden Scandic Norge sliter med økonomien. Årsaken er korona-krisen. Nå skal de kutte omtrent 1.000 jobber.

Korona-viruset har fått store følger for selskapet. De fleste av kjedens hoteller har vært helt eller delvis trengt de siste månedene. Det skriver de i en pressemelding.

– Som en følge av den økonomiske situasjonen og bortfall av arbeids-oppgaver, har selskapet besluttet å kutte om lag 1.000 årsverk, skriver selskapet.

– Dette er noe vi ønsket å unngå. Og jeg føler virkelig med våre fantastiske ansatte som blir berørt av dette, sier Asle Prestegard. Han er fungerende administrerende direktør i Scandic Norge.

De vil starte å kutte jobber i august. Det går ut over flere deler av selskapet. I 2019 hadde de 5.600 ansatte i Norge. Det viser selskapets årsrapport.

– Vi er takknemlige for støtten vi har fått så langt. Den har hjulpet oss å dekke noen av våre faste og uunngåelige utgifter. Nå vil det blant annet være viktig at myndighetene fortsetter med støtte-ordninger. Og kommer med lettelser i midlertidige regler. Slik at vi kan ta oss gjennom krisen og beholde så mange medarbeidere som mulig i tiden som kommer, sier Prestegard.