Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sender ut færre kriminelle utlendinger

Færre kriminelle utendinger sendes ut av Norge enn før. Endringer i lovene har ikke hjulpet.

Norske politikere ønsket å sende ut flere kriminelle utlendinger. Det gjaldt utlendinger som var dømt i Norge, men som skal sone straffen i sine hjemland. Loven er endret for å få dette til. Men nå sendes det ut færre kriminelle utlendinger enn før. Det var færre i 2012 enn i 2011, viser tall fra Justisdepartementet.

 

Loven ble endret i 2011. Det året ble 52 straffedømte utlendinger overført til soning i sine hjemland. I fjor var tallet falt til 48, viser tall som kanalen P4 har innhentet fra Justisdepartementet.

Loven skulle gjøre det enklere å sende kriminelle utlendinger ut av Norge. Departementet innrømmer nå at lovendringen ikke har fungert slik de ønsket.

 

Kristin Bergersen er statsekretær i Justisdepartementet. Hun forklarer at sakene blir raskt behandlet i Norge. Hun skylder på forsinkelser andre steder.

 

– Det er ulik saksgang i de ulike landene. Noen krever for eksempel behandling i domstolene, sier Bergersen.

 

Hun sier at det er viktig å sende utenlandske kriminelle raskt ut av Norge. De håper at mottakerlandene klarer å behandle sakene raskere. Mange utenlandske kriminelle fører til at norske fengsler er fulle.