Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skianleggene taper penger

Alpinanleggene ventes å tjene 10 prosent mindre enn i fjor. Det dårlige vinterværet får skylden.

Denne vintersesongen kommer alpinanleggene til å ha solgt for 900 milllioner kroner. Det er 10 prosent mindre enn de solgte for i fjor.

Alpinanleggenes Landsforening (ALF) er likevel fornøyd. Årsaken er at forrige sesong var den beste noensinne for anleggene. Da tjente de 980 millioner kroner. Årets resultat er bedre enn sesongen 2010 og 2011. Også da var det ruskevær og sen påske. Da endte de på 885 millioner kroner. Det skriver avisa Nationen.

Rett før påske ser det ut til at alpinanleggene vil tjene mellom 5 og 10 prosent mindre enn i vintersesong. Det sier generalsekretær Andreas Rødven i ALF.

Denne sesongen har det vært store forskjeller mellom alpinanleggene. Og været i påsken avgjør om de tjener nærmere 5 prosent enn 10 prosent mindre enn i fjor.

Noen alpinanlegg i vest og sør må stenge før påske. Men andre har rekordmye snø. De forlenger sesongen til langt uti mai.

Både i Hemsedal, Trysil, Hafjell og Kvitfjell er det svært bra. Mens alpinsentrene i Eikedalen og Kvamskogen i Hordaland har måttet stenge før påsken er i gang.