Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Skryter av at folk fant nye turløyper

I helgen var folk flinkere til å følge rådene for å unngå smitte med korona. Justisministeren skrøt av folk som fant seg nye turløyper.

Folk skal ikke være samlet mer enn fem personer ute. Hensikten er å hindre smitte med korona. Dette er blant de nye korona-reglene.

Folk var flinkere til å ta hensyn til dette i helgen, mener Monica Mæland. Hun er justis- beredskapsminister. Hun skrøt av dem som fant alternative turløyper å bevege seg i.

– Jeg går ut ifra at flere enn meg har hatt en annerledes helg. Jeg håper at den har vært så bra som den kunne bli i den situasjonen vi er i, sa Mæland. Hun snakket på en pressekonferanse mandag.

– Veldig mange har funnet alternative turløyper, skriver flere medier. Det er veldig bra, sa hun.

Men det var ikke slik overalt. Klar Tale observerte selv folk i mindre grupper i Oslo. Gruppene gikk tett på hverandre.

Helseminister Bent Høie var også på pressekonferansen. Han minnet folk på at de bør dra til sykehus og fastlege for normal sjekk av helsen sin og andre helseproblemer enn korona.

– Folk trenger ikke være redde for å bli smittet på sykehus eller hos fastlegen. Det er ingen grunn til å være engstelig for det, sa Høie.

Nå er 321 personer innlagt på sykehus med korona-smitte. 97 får intensiv behandling.

I Sverige er mange av de smittede og døde folk som er innvandrere. Leger har sagt at det har vært vanskelig å få nok informasjon. Norske myndigheter sjekker om det er noen slik situasjon i Norge. De sier også at det er informasjon om korona på fhi.no på mange språk.

Helse-myndighetene har også bedt folk med helse-bakgrunn om å registrere seg. Det kan de gjøre på nasjonalthelsepersonell.no . Hensikten er å vite hvem som kan hjelpe dersom det blir veldig mange flere smittede med korona og for få helse-personell.