Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slik vil regjeringen jobbe for innvandrere

Innvandrere som kommer til Norge skal lære seg bedre norsk. Jobb og utdanning skal også bli viktigere. Det er regjeringens nye plan.

– Utdanning og arbeid er viktig. Det gir frihet og selvstendighet. Det er også viktig for samfunnet, sier Jan Tore Sanner fra partiet Høyre. Han er kunnskaps- og integreringsminister.

Mandag viste regjeringen fram den nye planen sin. De vil sørge for at innvandrere blir bedre integrert. Planen gjelder for tre år framover.

Innvandrere skal lære seg bedre norsk. Før var det krav om å ta et visst antall timer. Nå skal kravet i stedet handle om å lære norsk godt nok.

– Norsk språk er nøkkelen til små og store fellesskap i samfunnet vårt. Derfor stiller vi strengere krav til norskopplæring, sier Sanner.

Samtidig vil regjeringen styre mer hvor folk bor. De vil sende flere til kommuner som er flinke på integrering. Det handler også om arbeid.

– Vi vil styre det slik at flere kommer til kommuner der de kan få jobb og utdanning, sier Sanner.

Regjeringen vil også hjelpe innvandrere til å delta mer i samfunnet. De vil hjelpe barn og unge med å delta på aktiviteter og være sosiale.

Her kan du lese flere saker om intergrering.