Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Slutter etter byggeskandale

Byggeskandalen på Stortinget får flere følger. Nå slutter Olemic Thommessen som stortingspresident.

Olemic Thommessen slutter som stortingspresident etter byggeskandalen, skriver kanalen NRK.

– Byggesaken har vært er og har vært en vanskelig sak for Stortinget. Jjeg håper at jeg nå går av kan bidra til at vi nå får ro om saken. Og at vi nå kan få bragt den videre på en best mulig måte, sa Thommessen fra talerstolen torsdag. Det skriver avisa VG.

Byggingen under Stortinget vil koste minst 2,3 milliarder kroner. Siden i desember i fjor har prosjektet blitt 500 millioner kroner dyrere.

Olemic Thommessen er stortingspresident og fra partiet Høyre. Han har ledet presidentskapet på Stortinget. Det er de som har det øverste ansvaret for byggesaken. I tillegg er prosjektet styrt av Stortingets direktør Ida Børresen. Hun har allerede sluttet. Årsaken er byggesaken.

Thommessen forklarte seg for Stortinget tirsdag. Da skyldte han på for lite informasjon fra Børresen.

Flere partier på Stortinget krevde at stortingspresidenten sluttet. De mente han måtte ta ansvar for ikke å ha fulgt opp saken godt nok. Torsdag sa Kristelig Folkeparti at de ikke hadde tillit til Thommessen. Dermed var det flertall på Stortinget for at han ikke skulle fortsette. Han valgte da å slutte.

Nå må Stortinget velge ny president og finne ny direktør. Byggingen av tunnel og postmottak for Stortinget fortsetter. Det er fortsatt uklart hva regningen for byggingen vil bli til slutt.