Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

- Sophie Elise er som Knausgård

Blogger-kjendis Sophie Elise Isachsen har skrevet ny bok. Hun sammenlignes med forfatter Karl Ove Knausgård.

Bøker skrevet av bloggere er populære i Norge. Sophie Elise Isachsens første bok het «Forbilde». Den ble kjøpt av over 40.000 personer. «Elsk meg» erbok nummer to. Den har også solgt svært godt.

I «Forbilde» skrev Sophie Elise om at hun låste seg inne på do på videregående, Det var fordi hun ikke hadde venner. Samtidig hadde hun tusenvis av følgere på bloggen sin. I «Elsk meg» var det blant annet ulykkelig kjærlighet som ble skildret.

– Jeg tror ikke ungdommer leser Sophie Elise bare fordi hun er en kjent person. Hun beskriver en virkelighet som mange kjenner seg igjen i. Sophie Elise er ikke redd for å bryte tabuer. Akkurat som Karl Ove Knausgård, sier Hilde Slåtto. Hun arbeider i Foreningen !les. Slåtto er redaktør for ungdoms-magasinet Faktafyk.

Forfatter Karl Ove Knausgård er mest kjent for serien «Min kamp». De seks bøkene har i Norge solgt til sammen over 500.000 eksemplarer.

Guri Fjeldberg er litteratur-kritiker. Hun mener det er likheter mellom Sophie Elise Isachsen og Karl Ove Knausgård.

– Begge skriver om det skamfulle i livet, sier hun.

Foreningen !les og Tidsskriftet Prosa hadde torsdag seminar om blogger-memoarer. Der var også Sophie Elise Isachsen med. Hun startet med å fortelle litt om sin egen reise i litteraturen.

– Jeg er jo blant dem som leste Harry Potter. Erlend Loe har også betydd mye for meg. Det startet med bøkene om Kurt og fortsatte med «Muleum». Jeg satt ved siden av ham på julebordet til Cappelen Damm. Da fikk jeg muligheten til å fortelle at jeg likte «Muleum» så godt. Han bare så på meg og svarte «ja ja», sa Isachsen.

Hun sier at mange har fordommer mot bøker skrevet av bloggere.

– Det er det god grunn til. Mange av dem er ganske dårlige, sa Iscachsen til nyhetsbyrået NTB.

Sophie Elise selv smiler litt av sammenligningen med Knausgård.

– Det er kjempeflott å bli sammenlignet med Knausgård. Men jeg synes ikke selv vi skriver noe likt.