Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sparker bare sjefen

Adecco brøt arbeidsmiljø-loven. Bare sjefen for Adecco Helse mister jobben.

Adecco har brutt arbeidsmiljø-loven. Vikar-byrået lot ansatte jobbe ulovlig mye på sykehjem og sykehus. Noen jobbet 84 timer i uka. Ansatte har fått betalt mindre enn de har krav på. Det ble kjent i forrige uke. Torsdag var det forvirring om hva ledelsen i Sveits mente. Først sa konsernsjefen at flere ville miste jobben. 

–De som var involvert og visste om det, mister jobben, sa konsernsjef Patrick De Maeseneire til NRK.

Senere på dagen sa Adecco at bare sjefen for Adecco Helse måtte gå. 

–Den ansvarlige personen for dette selskapet har allerede trukket seg med umiddelbar virkning, sier pressesjef Stephan Howeg ved Adeccos internasjonale kontor til Dagbladet.no.

Direktør Bård Kristiansen i Adecco Helse trakk seg nylig. Han innrømmet at han visste om lovbruddene. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES MER HER:Adecco-sjef med million-lønn

Oslo kommune vil ikke lenger samarbeide med Adecco. Også Oppegård kommune har avsluttet samarbeidet med vikar-byrået. Flere kommuner vurderer det samme. Men Adecco er ikke redd for å tape penger.

– Oppdragene for det offentlige er bare en liten del av vår virksomhet. Hvis jeg ser på utviklingen uke for uke i Norge, taper vi ikke penger i det hele tatt, sa De Maeseneire.

LES MER HER:Vil ikke jobbe med Adecco

Adecco-sjef Anders Øwre-Johnsen lover at alle ansatte heretter skal få tarifflønn. Det sa han på en pressekonferanse torsdag. De som ikke har fått betalt for overtid, skal få det.