Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Statoil får over 200 til å slutte i jobben

Satoil skal få 209 personer til å slutte i jobben. Fagforeningen Negotia mener det er i strid med hva regjeringen ønsker.

Mandag ble det kjent at Statoil skal få 209 personer til å slutte i jobben i Norge. De vil at tre andre bedrifter skal gjøre arbeidsoppgavene i stedet. Det skriver nyhetsbyrået NTB. 

I Statoil er de ansatte organisert i fem forskjellige fagforeninger. De kjemper for de ansattes rettigheter.

Ingen av fagforeningene vil at Statoil skal få andre bedrifter til å gjøre jobbene. Fagforbundet Negotia mener det er motsatt av hva regjeringen har sagt om å satse på kunnskap i Norge. Den norske stat eier 67 prosent av alle aksjene i Statoil.

Fagforeningen Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS) vil at staten skal gjøre noe for å hindre at de ansatte må slutte.

– Statsminister Erna Solberg har sagt tydelig at det skal satses på kunnskap og kompetanse i Norge. Da kan det ikke være greit at kunnskaps-arbeidsplasser forsvinner, sier Inger Lise Rasmussen, leder i Negotia til NTB

 

Torgrim Reitan er økonomi-direktør i Statoil. Han sier i en pressemelding at Statoil kan gjøre det bedre hvis de har færre stillinger.

 

Bjørn Asle Teige er tillitsvalgt for YS i Statoil. Han er oppgitt.

– Vi har vært i denne prosessen lenge. Vi har foreslått andre måter å spare penger på. Men vi føler at ledelsen har ønsket færre stillinger hele tiden. Det er et veldig press på å tjene mer penger, sier Teige til NTB.

Det har lenge vært kjent at Statoil ønsker å nedbemanne. Sist sommer ble det klart at Statoil i interne dokument diskuterte å flagge ut inntil 1.000 stillinger innen 2020.

 

Statoil opplyser at de fleste som mister jobben får ny ansettelse hos de tre bedriftene som skal overta arbeidsoppgavene. Det skal skje i løpet av våren.

 

 

Emneord

norge statoil