Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Statsministeren beklager bråk om Oslo og korona

Høyre-ordføreren i Molde refset Oslo. Han mente byen var for dårlig på å hindre korona-smitte. Statsminister Erna Solberg beklager Molde-skandalen.

Debatten har rast i flere dager. Ordfører Torgeir Dahl er fra Molde. Han er også ordfører fra partiet Høyre. Dahl kom med kritikk mot Oslo og byrådet. Han mente de hadde håndtert korona-pandemien dårlig. Det gjaldt å begrense smitte med korona-viruset.

Onsdag ble det klart at han hadde fått hjelp. Statssekretær Peder W. Engseth snakket med ham flere ganger. Han jobber ved statsministerens kontor (SMK).

Tirsdag kveld holdt statsminister Solberg en pressekonferanse om saken.

– Jeg beklager at SMK har vært involvert i et utspill som strider mot regjeringens arbeid, sa Solberg. Hun fortalte at hun hadde ringt byrådsleder Raymond Johansen i Oslo. Da hadde hun beklaget.

Engseth hjalp ordfører Dahl med å få kontakt med medier for å snakke om dette. Avisa VG skrev først om saken. Engseth snakket med Dahl flere ganger på forhånd.

Ordføreren fikk mye kritikk tilbake. Folk i Oslo og i resten av landet var uenig med ham. Oslo har slitt med mye smitte i mange måneder. Det er stor forskjell på hvor mange som bor i Oslo og i Molde. Oslo har også vaksinert få. Årsaken er at Oslo har for få vaksiner. Det blir endret i tida framover.

Solberg sa at statssekretær Egseth hadde gjort feil. Og at det han hadde gjort, ikke var en del av jobben hans.

– Dette burde han ikke gjort. Det har jeg vært tydelig på overfor ham i dag, sa Solberg.

Han skal snakke med lokalpolitikere. Men ikke på denne måten, ifølge statsministeren.

Statsministeren sa også at hele Norge sammen skulle komme ut av pandemien. Hun mente også at debatten var unødvendig.