Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Statsministeren reagerer etter festhelg

I helgen var det mye festing og lite avstand i Oslo. Det er viktig at alle fortsetter å ta smittevern på alvor, sier statsminister Erna Solberg.

Det var mye festbråk og lite avstand i Oslo i helgen. Statsminister Erna Solberg er blant dem som reagerer. Hun sier vi må ta tiltakene med smittevern på alvor.

– Det er bra at Oslo kommune følger med. Og jeg håper at de reagerer tydelig ved brudd på anbefalingene, sier Solberg til avisa Dagbladet.

Utestedene i Oslo har igjen fått ha normale åpningstider denne helgen. Det er første gang siden 12. mars. Det ble en travel helg med mye fyll og bråk. Det bekrefter politiet.

Politiet måtte ta seg av omtrent 170 hendelser i Oslo, Asker og Bærum. Det var natt til lørdag. Det sier operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politi-distrikt. Natt til søndag var det litt roligere.

– Viruset er like smittsomt og skaper like mye sykdom som før. Og folk er i praksis like lite immun som før. Derfor må vi alle fortsette å ta smittevern-tiltakene på alvor, sier statsministeren.

Myndighetene må vurdere å stramme inn reglene igjen. Det er dersom det blir mer smitte, sier hun.