Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Støtter kjent terrorist

Mohyeldeen Mohammad truet med å drepe to journalister. Nå hyller han terroristen Osama bin Laden.

Avisa Dagbladet har anmeldt Mohyeldeen Mohammad til politiet. Han truet med å drepe to av journalistene i avisa. De ville intervjue ham om meningene hans. Mohammed var med i en demonstrasjon mot avisa. Der sa han at homofile må drepes. LES MER HER: Anmelder truslene

Onsdag kveld gikk Mohammad selv til politiet. Han ble pågrepet og avhørt i fire timer. Så dro han hjem. Det skriver nettavisa Dagbladet.no.

Mohammad har en profil på nettsamfunnet Facbook. Der har han ett bilde av terroristen Osama bin Laden. Han har sagt at han er skyld i terrorangrepene i USA i 2001. Han skal også være leder i terror-gruppen Al Qaida. Under bildet av bin Laden står det at «Allah er stor» og at lyset skinner fra bin Ladens ansikt. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

Abid Q. Raja er politiker for partiet Venstre. Han er bekymret.
– Har en den mest ekstreme personen jeg vet om i Norge, soer Raja.

Men John Christian Elden mener Mohammad må få lov til å si hva han mener. Elden er Mohammads advokat.
– Det er oppgaven til samfunnet å gi ham lov til å si hva han mener. Selv om vi folk ikke liker det, sier Elden.

I fjor høst begynte Mohammad å studere i Saudi-Arabia. Han går på det islamske universitetet i Medina. Der har 13 andre nordmenn fått studie-plass de fire siste årene.

– Utdanningen varer i fire år. Jeg blir lært opp i islamsk sharialov, sier Mohammed til avisa VG.

Sharialover religiøse lover. De er laget av tolkningern av koranen. For veldig religiøse muslimer bestemmer lovene hvordan de skal leve. Sharialoven er ikke juridiske lover slik vi har i Norge.

Mohammad har også blitt anmeldt av Landsforeningn for lesbiske og homofile. Årsaken er han sier det er greit å drepe homofile. LES MER HER: Homofile må drepes