Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Sykmeldt etter trusler

Politiker Christian Tybring-Gjedde er sykmeldt. Han er blitt truet med grov vold for ting han har sagt om innvandrere.

Christian Tybring-Gjedde er politiker for Fremskrittspartiet (Frp). Han er sykmeldt fordi han er blitt truet for ting han sa etter terror-angrepene 22. juli. Tybring-Gjedde går med voldsalarm. Politiet har stått vakt utenfor huset hans flere ganger. Politikeren har fått hemmelig telefon-nummer, melder kanalen NRK.

Tybring-Gjedde skrev tidligere i høst at den norske kulturen er i fare. Det skjer når det bor flere innvandrere enn nordmenn i et område. Han synes også at det er for mange innvandrere i Oslo. Og at innvandringen har gått altfor fort. 

LES MER HER: – Innvandring river norsk kultur i filler

Flere ble sint etter det han sa. Hatet skyllet over familien hans, forteller kona. Politikeren ble sliten og stresset. Tybring-Gjedde sier at han sliter med å huske ting.

– Jeg har aldri vært redd i Norge tidligere. Nå er jeg redd, og jeg har grunn til å være det, sier kona Ingvil Tybring-Gjedde.

Paret kan ikke ta buss eller trikk lenger. På huset til Frp-politikeren har de fjernet skilt om hvem som bor der. Kona sier at mannen ikke er rasist. Tybring-Gjedde sa etterpå at han ikke mente å skriver så krasst.

I forrige uke skal alt ha blitt verre. Da skrev Eivind Trædal en kronikk i avisa Dagbladet. Der var det bilde av Christian Tybring-Gjedde under tittelen «Søppel-mennesker». Trædal er kjæresten til Maria Amelie. Hun bodde ulovlig i Norge i mange år. Nå har hun fått lov til å bo i Norge.

Frps partileder Siv Jensen ber folk på venstresiden i politikken skjerpe seg. Hun mener at de ofte heller tar personer enn å snakke politikk.

– Det handler om å hevde at folk har meninger eller motiver de ikke har. Jeg synes vi har fått en ganske overdrevet debatt der Frp kobles mot terrorisme. Det er uhyrlig, sier hun til nyhetsbyrået NTB.