Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tåke som fryser skaper trøbbel på Gardermoen

Frosttåke fører til forsinkelser på Oslo lufthavn Gardermoen. De reisende bes møte opp som normalt.

Frosttåken har lagt seg over Gardermoen. Den fører til forsinkelser på Norges travleste flyplass. De reisende bes møte opp som normalt. Det skriver nyhetbyrået NTB.

– Dette værfenomenet gjør at vi må ha større avstand mellom flyene som kommer inn. Årsaken er sikkerhet. Samtidig må vi fjerne is fra alle fly som skal lette. Det gjør at ting tar mer tid. Og det gir noen forsinkelser, forklarer Joachim Westher Andersen til NTB. Han er medieansvarlig ved Oslo Lufthavn Gardermoen.

Før julehelgen er det også mange som reiser. De har gjerne mer bagasje enn på en vanlig torsdag.

– Folk har kanskje med seg ski, eller de skal ha med litt ekstra julemat. I tillegg er det nok en del som har med ekstra bagasje fordi de skal videre på ferie etter hvert. Og når det er flere som reiser og de reiser med mer, blir det litt mindre plass til alle, forklarer Andersen.

Han kan fortelle at det flyter fint gjennom sikkerhets-kontrollen. Det er til tross for den store trafikken. Og utover dagen håper han at været blir bedre.

– Vi håper tåken letter. Men værmeldingene sier den skal ligge fram til torsdag kveld. Da er det meldt litt vind. Så vi håper tåken blåser bort, sier han.

Han ber passasjerene møte opp til vanlig tid. De bør følge informasjonen de får fra flyselskapet. Torsdag er også dagen  da Forbrukerombudet er på plass. Det er for å informere flypassasjerene om hvilke rettigheter de har. Det er blant annet ved forsinkelser.