Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tiltalt for ni voldtekter

En tidligere medieleder er tiltalt for ni voldtekter. Han sier at han ikke har gjort det. Han mener han er utsatt for mobbing, rykter og hevn.

Den tidligere medielederen er tiltalt for ni voldtekter. Han sier at han ikke har gjort det. 50-åringen sier at han er utsatt for mobbing, rykter og hevn.

Mannen har sagt til politiet hvorfor han mener at kvinnene har sagt usanne ting.

– Det er sjalusi, hevn, at han er blitt utsatt for en mobbe-kampanje. Det har vært massiv ryktespredning i miljøet. Han har også sagt at de fornærmede er påvirket av hverandre. De er delvis påvirket av medieomtalen og metoo-kampanjen som startet i 2017. Og det har vært snakk om falske minner. Det sa aktor, statsadvokat Trude Antonsen, da hun holdt sitt innlednings-foredrag for retten.

Metoo-kampanjen førte til snakk om seksuell trakassering over hele verden.

Mannen er tiltalt for overgrep på til sammen ni kvinner. De fleste sakene handler om voldtekt av unge kvinner. Det står i tiltalen at kvinnene ikke var i stand til å si nei. De var for berusede, sov eller begge deler. En av kvinnene var under 16 år.

Voldtektene skal ha skjedd i forbindelse med fester og nachspiel. Der ble det brukt mye alkohol og narkotika.

Tiltalte har tidligere vært kjent i Oslos uteliv. Han har vært tilknyttet medier, festivaler og utesteder.

Kvinnene har delvis vært en del av det samme miljøet som mannen. Noen har jobbet for ham. Flere har vært venn eller bekjente av tiltalte i lang tid.

En av kvinnene forklarte seg i retten tirsdag.

Hun sier at mannen var kjent i et miljø hun ønsket å komme inn i. Da hun begynte å treffe han, ble hun advart.

– Jeg fikk advarsler om at han kunne være ekkel. Og om at han var veldig glad i yngre jenter og slikt. Men jeg opplevde ikke disse tingene. Jeg syntes han var hyggelig, tillitvekkende og god å snakke med. Det sa kvinnen i retten. Hun var i begynnelsen av voksenlivet da hun ble kjent med 50-åringen.

Kvinnen er den første til å forklare seg for Oslo tingrett. Det står i tiltalen at mannen voldtok henne i 2011. Hun klarte ikke å si nei til mannen fordi hun sov. Hun anmeldte mannen til politiet i 2015.