Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tirsdag er det 20 år siden Benjamin ble drept

Tirsdag er det 20 år siden drapet på Benjamin Hermansen. Han ble drept av ny-nazister i Oslo.

Benjamin Hermansen ble 15 år. Han ble drept av ny-nazister. De drepte ham fordi han hadde en annen farge på huden. Han og en kamerat ble jaget. Kameraten klarte å rømme fra ny-nazistene. Benjamin ble drept med kniv. Det skjedde på Holmlia i Oslo. Det var kvelden 26. januar i 2001.

– For tjue år siden ga vi et løfte. Vi skulle aldri glemme. Det løftet har vi holdt, og det skal vi fortsette å holde. Drapet på Benjamin skulle aldri ha skjedd. Det er vårt felles ansvar å sørge for at det ikke skjer igjen, sier Beatriz Jaquotot i Benjamins Minnefond ifølge nyhetsbyrået NTB.

Minnefondet og folk på Holmlia skal markere dagen. Det skjer med ett minutts stillhet fra 11.59. De håper at hele Norge vil å være med på markeringen tirsdag. Det er mulig å følge med på markeringen i hele Norge. De bruker emneknaggen #glemikke

Rådhus-klokkene i Oslo og kirke-klokkene på Holmlia blir også brukt i markeringen. De skal spille sangen «Yesterday». Den er laget av bandet The Beatles. Det skjer fra klokka 12.00.

 

BILDER

Bildet er av folk som står tett i tett. Det er fra en markering mot nazisme etter drapet på Benjamin Hermansen i 2001.

SINNE: Folk i hele Norge var sinte etter drapet på Benjamin Hermansen. Mer enn 40.000 personer gikk i protestmarsj for å vise at de er mot rasisme. FOTO: Jarl Fr. Erichsen / NTB

Vis bildetekst