Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

To savnet og flere skadd etter brann

To personer er savnet og to er alvorlig skadd. Det skjedde etter en brann i et smelteverk i Vestre Toten.

To personer er savnet og to personer er sendt sykehus. De fikk alvorlige skader etter at det begynte å brenne i et smelteverk. Det skjedde på Eina på Vestre Toten Oppland.

Politiet fikk melding om brannen i Metallco Aluminium AS klokken 6.20 fredag morgen. Smelteverket ligger litt sør for Eina. Det skal ha skjedd flere eksplosjoner. Bygningen skal være i full fyr.

– Det skal ha startet med en eksplosjon. Det er en veldig kraftig brann. Så det er vanskelig for brannvesenet som er på stedet, sier Marianne Brun til kanalen NRK klokka 8.00. Hun er operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt.

Brannen startet trolig med en eksplosjon i en støpejernskjele. Det sier brannvesenet til avisa VG.

– To personer er fraktet til sykehus og to andre er savnet. Det er ikke mulig for brannvesenet å gå inn i bygningen, sier operasjonsleder Brun til nyhetsbyrået NTB.

Alle nødetater er på steder. Slokkingsarbeidet er vanskelig. Riksvei 4 er stengt på stedet. Trafikken omdirigeres, melder Vegvesenet. Det skal ikke være fare for at brannen skal spre seg.

Bedriften het tidligere Toten Metall. Den lager støpelegeringer av skrapmetall. Den bruker to smelteovner som fyres med gass. Ovnene tar 15 tonn hver i produksjonen. I alt er det 21 ansatte ved bedriften. Det skriver avisa Oppland Arbeiderblad.

På bedriftens nettsider står det at de produserer aluminiums-barrer. Produksjonen foregår hele døgnet, og de ansatte jobber i fire skift. Hvert år smelter de om totalt 20.000 tonn aluminium i ovnene.

BILDER

Bildet viser et kart med smelteverket Metallco Aluminuin på Vestre Toten i Oppland. To personer er savnet og to er alvorlig skadd i en brann her.

BRANN: Det brenner ved smelteverket Metallco Aluminuin på Vestre Toten i Oppland. To personer er savnet og to er alvorlig skadd. FOTO: Google Maps

Vis bildetekst