Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tok farvel med Sunniva

– Vi føler oss lammet og uendelig triste, sa sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen. Varhaug kirke var full da Sunniva Ødegård ble gravlagt fredag.

Folk fra bygda hadde samlet seg i Varhaug kirke i Rogaland. Den var helt full da 13 år gamle Sunniva Ødegård ble gravlagt. Det skjedde fredag formiddag.

Utenfor vaiet flagget på halv stang. 400 personer samlet seg i kirken under fredagens seremoni. Det skriver avisa Stavanger Aftenblad.

Begravelsen ble ledet av sogneprest Gaute Øgreid Rasmussen. Allerede halvannen time før den startet, begynte familien og folk fra bygda å fylle opp benkeradene.

Seremonien åpnet med sangen «Alt ble så stille». Den ble sunget av Bjarte Lending. Så sang hele kirken «Kjærlighet fra Gud», før presten holdt sin minnetale.

– For 11 dager siden kom den fryktelige nyheten om at Sunniva ble funnet død. Den har satt dype spor i bygda. Vi føler oss lammet og uendelig triste, åpnet Rasmussen. Han sa at Sunniva var livlig og sprudlende. Hun var en som likte å synge og opptre.

– Ei flott jentes liv endte på stien, bare 13 år gammel. Et fryktelig slag for familien. Men en tragedie også for bygda Varhaug. Vi som er her i dag ønsker å si til Sunnivas nærmeste at vi føler med dere. Og lyse fred over Sunnivas minne. Slik avsluttet sognepresten sitt minneord.

En 17 år gammel gutt er siktet for drapet. Torsdag innrømmet han å ha drept 13-åringen. Han har foreløpig ikke formelt innrømmet at han har straffskyld.

Harald Øglænd er Familien til Sunniva sin advokat. Han sier at familien er lettet over at gutten har tilstått. Da trenger de ikke lenger å tenke på om rett person er tatt.