Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tom Hagen fortalte selv om ekspert

To personer er siktet i forbindelse med Anne-Elisabeth Hagens forsvinning. Tom Hagen fortalte selv om en mann som var ekspert på krypto-valuta.

Tom Hagen er sikten for drap eller medvirkning til drap. En mann i 30-årene er siktet for frihetsberøvelse. Begge ble pågrepet og siktet av politiet for kort tid siden.

Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra huset sitt i Lørenskog. Det skjedde 31. oktober 2018. Politiet etterforsket forsvinningen som kidnapping. Da fortalte ektemannen Tom Hagen politiet om en mann. Denne mannen er nå siktet for frihetsberøvelse. Det skriver avisa VG.

Mannen kan mye om krypto-valuta. Hagen ble bedt om å betale løse-penger i slik digital valuta.

Hagen sa til politiet at han hadde snakket med mannen flere ganger. Men husket ikke hva han het. Det sier advokat Svein Holden til avisa. Holden sier at Hagen og mannen snakket sammen lenge før kona ble borte.

Mannen ble forrige uke siktet. Han er siktet for medvirkning til grov frihetsberøvelse. Han stiller seg uforstående til siktelsen. Mannen nekter straffskyld. Tom Hagen er siktet for drap eller medvirking til drap. Han nekter også straffskyld. Politiet forsøker å finne ut av kontakten mellom de to.

Hagens familie ønsker at politiet bytter etterforskere. De har ikke tillit til den jobben som er gjort. Det sier Ståle Kihle til kanalen TV 2. Han er barnas bistands-advokat.

Kihle sier at barna er overbevist om at faren deres er uskyldig anklaget.

– De har opplevd et stadig økende fokus mot Tom Hagen, sier Kihle.

De tre barna er selv avhørt flere ganger. De har sagt nei til å snakke med politiet etter at faren ble siktet for drap.

Tom Hagen er sluppet ut fra varetektsfengsel. Høyesterett mente at det ikke var god nok grunn til å holde ham fengslet.