Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre menn er borte på sjøen

Tre menn ble borte på sjøen i Vest-Agder. Politiet tror at de tre mennene nå er døde. Likevel fortsetter de å lete.

Tre menn er savnet på sjøen ved Lindesnes i Vest-Agder. To fiskere forsvant da de var ute med båten sin. En mann gikk tur på land da han falt i sjøen. Rednings-folkene vil fortsette å lete etter dem fredag. Men de vil da lete etter menn de tror er døde, skriver nyhetsbyrået NTB.

– Det vil bli nye søk, men vi er usikre på hvor og hvordan. Jeg har snakket med Hovedrednings-sentralen, Kystvakten og rednings-skøytene for å se hva som må gjøres, sier Bård Austad. Han jobber i Agder politidistrikt.

– Vi skal begynne med søk i havet og på stranda. Vinden har stilnet litt, men det blåser fremdeles friskt. Værmeldingen sier det blir mer vind. Sterk vind og sterk strøm gjør det vanskelig. Vi kan ikke gå ut med dykkere eller videobåt, sier Austad.

Det blir heller ikke satt inn helikopter i letingen.

To fiskere i 60-årene er savnet. De er brødre. De ble borte onsdag kveld. Mennene dro ut i en liten tråler på rundt 15 meter. Planen var å fiske reker mellom Lindesnes og Farsund i Vest-Agder onsdag morgen. Over 80 frivillige fra Røde Kors, Sivil-forsvaret og vanlige personer lette etter dem torsdag.

Fiskere i området kjente brødrene. De vil hjelpe politiet med å lete. Fiskerne skal bruke ekkolodd som ofte brukes for å finne fisk i havet. Det forteller avisa Fædrelandsvennen.

Torsdag ettermiddag falt en 23 år gammel mann i sjøen i nærheten. Han gikk tur på land. Et Sea King-helikopter lette etter mannen med et kamera som søker etter varme. De fant ikke 23-åringen.

Austad forteller at politiet nå leter etter personer de tror er døde.

– Det er lite håp om at de er i live nå. Men vi vet steder de ble borte. Derfor fortsetter vi å lete. 23-åringen forsvant fra land. Derfor leter vi mest over vann. Det er mange øyer i området, sier han.

Det er laget et kriseteam i Lindesnes kommune for familiene og vennene til de savnede.