Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tre millioner på stønad

I 2025 kan det bli tre millioner mennesker som får stønad fra Nav.

En ny rapport viser at det i 2025 kan bli tre millioner mennesker på stønad fra Arbeids- og velferdsforvaltningen (Nav). Det er 400.000 flere enn i dag. Det skriver nyhetsbyrået NTB.

LES OGSÅ: Angriper norske som går på Nav

Flere eldre, flere innvandrere og flere med en psykisk diagnose vil motta stønad. Det skjer hvis utviklingen blir sånn som Nav tror. Nav ser på hvordan trendene fram mot 2025 kan påvirke samfunnet, etaten og de som bruker Nav.

– Vi ser at det på enkelte områder er i ferd med å utvikle seg et større skille mellom de som lykkes og de som ikke lykkes i arbeidslivet. Det betyr at vi må tenke nye tanker og jobbe på nye måter for å bygge broer inn i arbeidslivet. Det sier kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt. Han er kunnskapsdirektør i Nav.

Fattigdom blant ungdom, arbeids-innvandring og flyttemønster er også et tema i analysen. Det har blitt mer vanlig med fattigdom blant unge voksne. 1 av 3 fullfører ikke videregående skole. De må derfor ut i arbeidsmarkedet. Det er preget av konkurranse.

Arbeids-innvandringen og flyttemønsteret blant nordmenn har ført til at flere brukere har trygde-rettigheter fra andre land. Antall alderspensjonister bosatt i utlandet er nesten fordoblet i årene 2003 til 2012.