Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Tror det blir stort trykk på internett

Mandag starter mange å jobbe hjemmefra. Barna er også hjemme. Det kan bli for stort trykk på internett.

Uninett er et norsk firma. De har ansvaret for at 300.000 norske forskere og studenter kommer på nett. Fra mandag må de jobbe hjemmefra. Det kan føre til problemer, skriver nyhetsbyrået NTB. Landets høgskoler og universiteter er stengt. Årsaken er korona-viruset.

Uninett forklarer problemet på sine egne nettsider. Høgskoler og universiteter har til vanlig et felles internett. Det er det bare de som kan bruke. Det har Uninett full kontroll på. Nå skal jobben gjøres på et nett de deler med alle. Da har ikke Uninett full kontroll.

Uninett er spent på hva som skjer når flere tusen kobler seg på. De sier til avisen Khrono at det kan bli for mye trafikk på internett-linjene hos folk. Da vil ikke nettet fungere som det skal. Nettene blir overbelastet.

– Når hele familien er i karantene, vil det være et problem. Det er at jobb må dele kapasitet med spill og Netflix. Det er fare for at mange hjemmenett blir overbelastet. Da blir de ikke kraftige nok til at video-undervisning fungerer. Det skriver Tom Røtting til avisen Khrono. Han er administrerende direktør i Uninett AS.

25 prosent av som jobber i Uninett har jobbet i helgen. De håper at alt er klart til folk logger på.