Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Trussel om skoleskyting i Rana

Alle skoleelever i Rana kommune sendes hjem.

Alle skoleelever i Rana kommune i Nordland sendes hjem. Årsaken er trussel om skoleskyting.

– Det er en av vag og uavklart trussel mot skoler i Rana. Derfor velger kommunen å avslutte skoledagen på alle skoler. Vi sender alle elevene hjem, står det på kommunens nettside.

Torsdag ettermiddag fikk politiet melding fra spesial-politiet Kripos. Det skal ha blitt skrevet en melding på nettstedet Wikipedia. Den kan tolkes som en trussel om skyting på skoler.

– Noen som har endret i en artikkel på Wikipedia. Her har det blitt endret i en melding i en artikkel om skoleskyting. Det er skrevet at «lista vil øke i løpet av dagen». Det er det vi har fått vite, sier Odd Ivar Pettersen til avisa Rana Blad. Han er operasjonsleder  i Nordland politidistrikt.

Det står ikke hvilken skole som er truet. Men trusselen er trolig sendt fra nettverket til en ungdomsskole på Mo. Det skriver Nordland politidistrikt i en melding til pressen.

Politiet etterforsker saken. De prøver å finne personen som skrev inn trusselen. Fredag var de til stede ved flere skoler i Rana kommune.

Slike trusler gir mye ekstra arbeid til politiet. Det tar tid og penger fra annet arbeid.

– Det er trist at folk gjør dette. Det gjøre at vi må sette i gang tiltak. Vi må bruke ressurser som kunne blitt brukt på annet arbeid, sier Pettersen.

Folk som vet noe om trusselen, må ta kontakt. Det sier politiet. 

Dette er ikke den første trusselen mot skoler i Rana de siste årene.

I januar 2016 måtte alle forlate de videregående skolene i Rana. Da hadde noen kommet med trusler på appen Jodel. Også ved skoler i Mosjøen måtte alle dra hjem. Kripos fikk i oppgave å jobbe med saken. Det ble raskt klart at to 16 år gamle gutter hadde kommet med truslene.