Valg2023

Valgfunksjonær

Hva er en valgfunksjonær?

Når du skal stemme, vil du møte valgfunksjonærene. Det er folk som jobber i valglokalet ditt.

Deres jobb er å passe på at alt går riktig for seg. For eksempel at du er den du sier at du er. Og at du har lov til å stemme. Du må vise fram legitimasjon til valgfunksjonæren for å få lov til å stemme. Det kan være pass, førerkort eller bankkort med bilde.

Valgfunksjonærene stempler stemmesedlene. De passer også på at du bare legger én stemmeseddel i valgurnen. Slik unngår de juks i valget.

De kan også svare på spørsmål og hjelpe deg hvis du lurer på noe. For eksempel hvordan du fyller ut stemmeseddelen din. De har taushetsplikt. Det betyr at de ikke får lov til å fortelle noen hvem du stemmer på. Valget er hemmelig!

En valg-funksjonær er det samme som en valg-medarbeider.Siste utgave

På forsiden nå