Valg2021

Venter på de siste stemmene

Klokka 21 stenger de siste valglokalene. Folk stemmer fram til siste slutt. Politikerne venter i spenning.

Partiene har jobbet knallhardt for å overbevise velgerne. Mandag var det stortingsvalg. Da kunne folk vise hvilke partier de ønsker skal styre landet framover.

Valglokalene stenger på ulike tider. Men de siste valglokalene er åpne til klokken 21.

Klar Tale kunne se mange som stemte i lokaler rundt i Oslo. Men ingen ville snakke med oss. Noen velgere fikk også problemer med å stemme. På Kastellet skole var det brann i et sikringsskap. Dermed måtte velgerne gå eller bli kjørt til andre valglokaler.

I 19-tida kom leder Une Aina Bastholm i Miljøpartiet de Grønne til partiets valgvake. Partiledere og andre politikere samles for å vente på de foreløpige resultatene fra opptellingen.

Bastholm sier til nyhetsbyrået NTB at hun håper partiet kommer over sperregrensa. Hun sier hun har sommerfugler i magen før valgkvelden.

Statsminister Erna Solberg brukte tida før valglokalene stengte til å vaske tøy. Det fortalte hennes rådgiver Rune Alstadsæter til TV 2. Han er på Høyres valgvake.

Jonas Gahr Støre ble tatt imot med stor applaus på Arbeiderpartiets valgvake.

– Vi er spente, vi har trua. I mens skal vi bruke tida på å takke. Vi har uansett gjort et stort lagarbeid som jeg er utrolig stolt av, sa Støre i en tale da han kom.

Audun Lysbakken leder Sosialistisk Venstreparti (SV). Han er rolig før de første valgresultatene kommer.

– SV har gjort den beste valgkampen vi kunne gjort. Vi har hatt tusenvis av mennesker som har gjort en fantastisk innsats. Vi har fått budskapet vårt ut, sier Lysbakken til kanalen NRK på på vei til SVs valgvake på Rockefeller.

Klokka 21 kommer valgdagsmålingen. Den sier ofte noe om hvilke partier som ligger best an i valget. Tidligere meningsmålinger har vist at partier til venstre i politikken ser ut til å få mest støtte. Da kan vi få et skifte av regjering.

Klar Tale følger med på valget utover kvelden. Du kan lese hvordan her. Vi kommer blant annet til å sende direkte fra forskjellige valgvaker. Følg med på Klar Tales Facebook-side.


---



Siste utgave

På forsiden nå