Valg2021

Her har Vedum snakket med Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold møttes for å snakke sammen. Temaet er trolig hvem som skal bli med i den nye regjeringen.

Arbeiderpartiet (Ap) fikk flest stemmer i stortingsvalget. Jonas Gahr Støre blir Norges nye statsminister. Nå har Støre startet å snakke med partiene han vil ha med seg. Først ut er Senterpartiet (Sp).

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kom til Støre onsdag kveld. Han var sammen med Marit Arnstad. Like etterpå kom Hadia Tajik. Hun er nestleder i Ap.

Støre har tidligere sagt at han ønsker seg en regjering med Sp og Sosialistisk Venstreparti (SV). Men Sp har sagt at de ikke vil ha SV med. Støre skal møte leder Audun Lysbakken i SV senere torsdag. Men han startet altså samtalene med Sp, som fikk nest mest stemmer av de mulige partiene i regjering.

– Vi har hatt en hyggelig og konstruktiv samtale, og delt litt mat, sa Vedum til pressen etter møttet.

Han og Arnstad forlot huset til Støre klokken 20.30. Vedum sa til pressekorpset som ventet utenfor at det hadde vært gode samtaler.

Han ville ikke svare på om han har endret holdning til å regjere sammen med SV.

– Nå har vi snakket hyggelig sammen. Vi bruker tiden nå til å løfte fram ulike problemstillinger. Det er det vi har brukt kvelden til, sa Vedum.

Hadia Tajik forlot huset til Støre bare noen minutter etter Sp sine folk.

– Vi snakket om litt forskjellig, og det har vært gode samtaler, sa Tajik.


Mer fra Valg2021

Siste utgave

På forsiden nå