Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

Varmt og fuktig vær i vente

Det blir fortsatt opp mot 20 grader i Sør-Norge. Men det kan komme en del regn denne uka.

Det har vært noen fine dager i Sør-Norge den siste uka. Meteorologene varsler fine temperaturer noen dager til. Men været blir litt mer variert.

– Sør-Norge vil nok oppleve ganske fint vær de nærmeste dagene. Men det blir mer skyer og litt bygevær. Det sier statsmeteorolog Ragnhild Nordhagen til nyhetsbyrået NTB.

Det fine været har gitt fare for skogbrann. Meteorologisk institutt har sendt ut varsel om skogbrannfare på gult nivå. Det gjelder Østafjells. Gult nivå er det nest høyeste. Varselet gjelder spesielt for Buskerud, Hedmark og Oppland. Men også flere steder i Akershus og i Oslo.

Varselet gjelder inntil det kommer nok regn. Det kan vi vente oss i slutten av uken.

– Mot fredag kommer det flere lavtrykk inn fra Norskehavet. Det vil føre til litt nedbør Østafjells. Et nytt lavtrykk lørdag går også mot Sør-Norge. Det vil føre til en del nedbør, sier hun.

Det blir vind fra sør i Nord-Norge. De får varmere vær mot helgen. Det begynner i Nordland allerede torsdag. Så sprer det seg videre nordover.

– Det vil nok bli en fin helg i nord, mener Nordhagen. Hun tror temperaturene kan komme godt over 20 grader noen steder. Noen steder i indre strøk vil få lokale byger. Men det vil fortsatt være varmere enn i begynnelsen av uken.

Vestlandet og Midt-Norge vil få gradvis lettere vær denne uken. Men de får også en del regn. Trøndelag ser ut til å slippe unna det verste regnet.