Hør teksten
Dine innstillinger

Bakgrunnsfarge

Tekst-type

Tekst-størrelse

Forklar ord med symboler

Vise bilder

Som abonnent på Klar Tale får du:

Läs mer
Artikkel Side

– Vi kan ikke sikre oss helt

Myndighetene i Norge jobber mye med sikkerhet og beredskap. Likevel kan vi aldri sikre oss helt mot terror, sier justisministeren.

Torsdag ble mennesker i Barcelona angrepet med bil. En varebil kjørte ned folk i en av byens hovedgater. 13 mennesker døde og 100 er skadd.

Slike angrep kan skje i Norge. Det sier justisminister Per-Willy Amundsen fra Fremskrittspartiet.

– Jeg tror vi skal være såpass realistisk å si at vi kan aldri sikre oss 100 prosent. Jeg tror heller ikke vi vil leve i et samfunn hvor vi kan sikre oss 100 prosent. Det vil ikke være et samfunn som er særlig hyggelig å bo i, sier han til kanalen NRK.

Amundsen sier samtidig at Norge er et trygt land. Han oppfordrer folk til ikke å være naive og til å følge med.

Regjeringen har fått mye kritikk for arbeidet med sikkerhet og beredskap etter angrepene i Oslo og Utøya 22. juli 2011. Amundsen sier det må jobbes hele tiden for å bli bedre på å bekjempe terror.

– Det er et område jeg prioriterer høyt. Vi har gitt Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 300 millioner kroner mer. Vi har styrket politiet. Vi har snart fått 2.000 nye stillinger. Vi får også et nytt beredskapssenter, sier Amundsen.

Terroren i Spania har ikke endret faren for terror i Norge. Det er PST som vurderer faren for slike angrep.

– Vi følger situasjonen vurderer om dette har påvirker det norske trusselnivået. Det har det ikke foreløpig, sier Siv Alsén til nyhetsbyrået NTB. Hun er seniorrådgiver i PST.